• Gratis verzending vanaf €100,-
  • Verzending in 1 - 3 werkdagen
  • Bestel direct bij de fabrikant

Trampoline onderhoudscheck in 5 stappen!

Zo lang mogelijk genieten van je trampoline? Check regelmatig de onderdelen. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten? Dat leggen wij je hieronder graag uit. Door ieder jaar deze onderhoudscheck uit te voeren houd jij je trampoline in topconditie!

1. Check de staat van de springmat

De springmat is een onderdeel dat intensief wordt gebruikt tijdens het springen. Des te belangrijker om deze te checken op gaatjes en scheurtjes. Kijk ook gelijk even of de V-ringen van de trampolinemat (waaraan de veren zitten bevestigd) nog intact zijn. Mocht je grote sporen van slijtage zien, dan raden we je aan de trampolinemat te vervangen.

2. Controleer de veerkracht van jouw trampoline

Mocht je het gevoel hebben dat de trampoline minder krachtig springt dan voorheen, dan wordt het tijd om je veren te controleren! Je kan zelf kijken of de veerkracht nog goed genoeg is door een veer van de trampoline af te halen en te controleren of deze is uitgerekt of verbogen. Mocht dit het geval zijn dan adviseren we de veer te vervangen. Alle Salta veren zijn dubbel gegalvaniseerd waardoor ze bestand zijn tegen roestvorming. Ontdek je desondanks roest op een veer? Vervang deze veer dan ook.

3. Kijk je veiligheidsrand goed na

Zoals de naam al zegt, is de veiligheidsrand belangrijk om veilig te springen. De veiligheidsranden van Salta zijn gemaakt van weerbestendig materiaal en kunnen tegen een stootje. Controleer alsnog regelmatig de staat van de veiligheidsrand. Zijn de veren niet meer voldoende afgedekt door de veiligheidsrand? Overweeg dan om een nieuwe aan te schaffen.

4. Check de stabiliteit van het frame

Zowel bij onze inground trampolines als onze trampolines op poten is het frame erg belangrijk, het vormt de stabiele basis van de trampoline. Controleer de schroeven en draai deze goed vast. De trampoline frames van Salta worden altijd gegalvaniseerd waardoor deze bestendig zijn voor langdurig gebruik. Is er na jarenlang intensief gebruik slijtage ontstaan op je frame onderdeel? Dan raden je aan een nieuwe framebuis aan te schaffen.

5. Bekijk of het veiligheidsnet nog in goede staat verkeert

Ook het veiligheidsnet bevat onderdelen die je het beste regelmatig kan controleren. Zijn de glasvezelbuizen bijvoorbeeld nog in staat om het net omhoog te houden? En houden de ‘top caps’ (houders) deze buizen nog op hun plek? Mocht dit niet het geval zijn raden we aan om deze onderdelen te vervangen. Zo voorkom je dat het veiligheidsnet zelf beschadigt. Ondanks dat de Salta veiligheidsnetten van hoogwaardig materiaal zijn gemaakt kan er een gaatje ontstaan. Is er aanzienlijke slijtage te zien? Dan raden we aan het net te vervangen. Zo kan je kind weer veilig het voorjaar en de zomer door springen!

Tip!

Haal tijdens de trampolinecheck een doekje over alle onderdelen. Door dit regelmatig te doen houd je je trampoline in de beste conditie!

Hoe moet ik een onderdeel van mijn Salta trampoline opmeten?

Het antwoord is simpel: dat hoeft niet! Zoek op onze onderdelenpagina op het artikelnummer van je trampoline en alle onderdelen voor jouw trampoline komen tevoorschijn. Zo haal je ten alle tijden het goede formaat onderdeel in huis. Wel zo handig!