• Gratis verzending vanaf €100,-
  • Verzending in 1 - 3 werkdagen
  • Bestel direct bij de fabrikant

Handige tips voor het onderhouden van jouw trampoline!

Je hebt besloten om een trampoline aan te schaffen zodat je kinderen lekker kunnen springen in de tuin, goede keuze! Je wilt natuurlijk wel zo lang mogelijk kunnen genieten van je aangeschafte trampoline. Nu hebben onze trampolines weinig onderhoud nodig, maar door soms toch even uit te kijken naar je trampoline ben je gegarandeerd van een langere levensduur. Extra lang genieten van jouw trampoline? Met deze handige tips houd jij je Salta trampoline in topconditie!

1. Maak je trampoline regelmatig schoon

Vooral bladeren vinden het fijn om op de trampoline te blijven liggen, dit is niet mooi voor het oog en kan ten slotte zorgen voor nog meer vuil op de trampoline. Het is daarom een goed idee om jouw trampoline af en toe schoon te maken. Veeg het vuil weg met stoffer en blik en maak de trampoline vervolgens schoon met koud water en een doekje of zachte spons. Een kleine moeite en toch zinvol!

2. Bescherm je trampoline tegen weer en wind

Wanneer je je trampoline een langere tijd niet gebruikt, omdat bijvoorbeeld de herfst- of winterperiode is aangebroken, dan is het verstandig om jouw trampoline af te dekken met de Salta afdekhoes. Hiermee bescherm je je trampoline tegen vuil en verkleuringen.

Je wilt natuurlijk ook dat je trampoline op zijn plek blijft staan en niet omwaait tijdens een storm. Daarom is het wijs om je trampoline te verankeren met onze verankeringsset. Wordt er een flinke, zware storm voorspeld? Verwijder dan het veiligheidsnet van de trampoline en voorzie de trampoline van extra ballast.

3. Vervang tijdig de onderdelen die aan vervanging toe zijn

Veiligheid boven alles! Om de veiligheid van jouw trampoline te garanderen, is het verstandig om je trampoline regelmatig te controleren op eventuele defecte of losse onderdelen. Is een onderdeel aan vervanging toe? Vervang deze dan op tijd! Zie hieronder waar je op moet letten tijdens deze controle:

  • De staat van de frameverbindingen; zijn alle buizen nog goed met elkaar verbonden?
  • De conditie van de veren; staat er nog voldoende spanning op de veren en zijn ze nog intact?
  • De gespannenheid van de springmat; is de mat nog veerkrachtig en onbeschadigd?
  • De staat van de beschermrand; is de rand nog goed gepositioneerd en worden de veren volledig bedekt?
  • De conditie van het veiligheidsnet; zit het veiligheidsnet nog goed bevestigd aan de trampoline en is het net nog onbeschadigd?
  • De algehele stabiliteit van de trampoline; staat de trampoline nog stevig, stabiel en waterpas?

Bij het opvolgen van deze handige tips hoef je je geen zorgen meer te maken over de staat van je trampoline en heb je nog jarenlang springplezier!